Loading...
sr

Kako 5G može da transformiše vašu kućnu Internet vezu from Admin's blog


Zašto Internet preko 5G a ne 4G LTE?


5G je noviji, brži bežični standard koji nadmašuje trenutni 4G LTE standard, baš kao što je 4G LTE zamenio 3G. Ali 5G nije samo za vaš smartphone.
Možda se pitate zašto svi govore o kućnom internetu preko 5G. Na kraju krajeva, niko nije govorio o kućnom internetu dostavljenom preko trenutne 4G LTE mreže koju koriste pametni telefoni.Da li je 5G mnogo brži?
Da, da, da. 4G ima teorijsku maksimalnu brzinu od 100 Mbps (megabita u sekundi) dok 5G ima maksimalnu brzinu od 10 Gbps (gigabiti u sekundi). Drugim rečima, 5G je sto puta brže od 4G pri teorijskim maksimalnim brzinama. Čak i uzimajući ove brojeve sa rezervom, to je ogroman skok.5G takođe obećava smanjenu latenciju. Prema specifikaciji, na 4G LTE danas postoji maksimalna latencija od 4 ms (milisekundi) na 5G umesto 20 ms. To će doneti i bolje iskustvo.
Sa ovim velikim brzinama i niskim latencijama, 5G izgleda kao snažan konkurent brzinama kablova. 5G bi mogao biti čak i brži od kabla.


Radujemo se što ćemo videti šta se dešava sa 5G u narednih nekoliko godina. Nadamo se da će transformisati način na koji pristupamo internetu.

Podeli:
Prethodni     
     Sledeći
     Blog početna

Zid

Nema komentara
Morate se prijaviti da biste ostavili komentar
oglas
Google ovo