Loading...
sr

Korisnički blogovi

Admin

Da li vas smara da sedite ispred TV-a čekajući svoju omiljenu seriju ili film? Ako još uvek niste naučili kako skinuti seriju preko Torrenta ili kako skinuti film sa prevodom, pokazaćemo vam kako generalno ide skidanje filmova preko torrenta kroz 6 lakih koraka! Upoznajte carstvo zvano Torrent i naučite kako bezbedno skidati fajlove sa Interneta.

Kako se skida sa Torrenta

Iako smo već 7-8 godina u eri prilično brzog i vrlo brzog interneta u Srbiji, mnogi još uvek nisu ovladali načinima lakog dolaženja do fajlova korišćenjem Torrent-a. Još uvek se sećamo kako je teklo skidanje filmova i drugih fajlova putem različitih sajtova, na kojim su ti fajlovi bili skladišteni i dostupni za download. Ipak, skidanje filmova preko torrenta je nešto drugo. Ovo je veoma jednostavan način da dođete do omiljenih serija i filmova. Pođimo redom u objašnjenje ovog laganog procesa

Šta je Torrent i kako se koristi?

Dovoljno je shvatiti Torrent kao: „vezu sa onima koji poseduju određeni fajl(film, pesmu, seriju ili neki drugi sadržaj), a sa kojima kada se ostvari veza putem programa (torent klijenata), možete se ostvariti razmena tj. skidanje tih fajlova.”

Dakle, skidanje preko torrenta je veza kojom se razmenjuju fajlovi između dva ili više korisnika, preko određenih programa koje nazivamo torrent klijenti”.

Zbog klasičnog: „ma mrzi me da se bakćem sa tim, pogledaću film na netu“, najčešće bivate osuđeni na očajan kvalitet video snimka i mnogo utrošenog vremena za pronalaženje online filmova za gledanje na raznim sajtovima. Osim što je ovakvo gledanje filmova i serija zamorno, sajtovi na kojima ih možete pronaći su često nebezbedni i puni virusa. Zato preporučujemo skidanje filmova preko torrenta na bezbedan način o kom nastavljamo u nastavku.

Naravno, ne preskačemo ni ljude koji još uvek, poput svojih baka, u 8 čekaju seriju na TV-u. Ako ipak želite brzo rešenje i prepoznajete sebe u prvoj pomenutoj ekipi koja traži odgovor na pitanje: kako skinuti film sa prevodom ili seriju preko torrenta nastavite sa čitanjem. Uz malo vremena, „hrabrosti“ i volje da se upustite u koštac sa ovim „komplikovanim“ programom naučićete sve.

Blokbasteri - najuspešniji filmovi koji su zaradili više od milijardu dolara

Za početak bi trebalo da znate da su najčešće korišćeni i preporučeni torent klijenti (programi za skidanje torrenta):

 1. µTorrent (nama lično najbolji)
 2. Bittorrent,
 3. Vuze Torrent Client

Kako ne bi sve ostalo na nejasnoj priči, dajemo Vam jednostavno objašnjenje kako skinuti seriju preko torrenta (npr. celu sezonu serije) korišćenjem Micro Torrent Client-a!

Objašnjenje – kako skinuti film preko torrenta ili željenu seriju#1 Skinite Torrent klijent (program)

Polazimo od pretpostavke da umete da instalirate program, pa je najpre neophodno da potpuno besplatno (i legalno) klikom na sledeći link: preuzmete npr. µTorrent Client putem zvaničnog sajta, a zatim ga instalirate na svoj računar. (download će početi automatski klikom na link)

#2 Pronađite sajt torrentz2.eu i na njemu pravu verziju serije

Zatim, putem Google-a ili bilo kog drugog pretraživača, ukucajte pojam „torrentz 2“ i uđite u prvi rezultat pretrage odnosno na adresu torrentz2.eu. A zatim, u search box na tom sajtu, ukucajte „ime serije“ koju želite da download-ujete, kao što pokazuje Slika 1. Ono što ću napomenuti u ovom koraku – kada je skidanje filmova preko torrenta i serija u pitanju, jeste da bez obzira na Sliku 1, obično rezultat pretrage neće biti samo jedan, a na osnovu imena rezultata koji ste dobili, odlučujete u kom ćete kvalitetu skinuti svoj fajl.

Kako tražiti torrent file - skidanje filmova sa torentaSlika 1#2.1. Kvalitet snimka

Na primer, u slučaju filma, njegov naslov može sadržati podatak o kvalitetu snimka. To su one oznake 480p, 720p, 1080p (što je broj veći to je snimak kvalitetniji). Bolji kvalitet obično podrazumeva da je fajl sa serijom ili filmom koji ćete skinuti veći (teži), što može produžiti vreme skidanja ako imate slabiji Internet.

#2.2. Odnos seed-era i leech-era

Ono na šta posebno treba obratiti pažnju jeste odnos seed-era i leech-era tj. obojenih brojeva sa desne strane ekrana. (Slika 1Prvi (seed-eri) predstavlja broj slobodnih izvora sa kojih možete skidati željeni fajl, dok drugi (leech-eri) predstavlja broj “osoba” koji taj fajl skida, odnosno broj onih sa kojima ćete deliti skidanje filma, serije ili nekog drugog fajla koji skidate.

Logikom stvari, gledaćete da broj seed-era bude veći od broja leech-era, ukoliko želite brzo i efikasno download-ovanje!

#3 Izbor servera sa kojih ćete skinuti seriju

Nakon odabira fajla koji želite da skinete, dobićete pregled raznih servera sa kojih taj torent fajl (seriju, film ili nešto treće) možete preuzeti i otpočeti skidanje na vaš računar. Odakle ćete skidati je u potpunosti na vama, ali radi sopstvene bezbednosti, preporučujemo da koristite neke od sledećih servera, za koje znamo da su bezbedni. Ranije (kada smo prvobitno pisali ovaj tekst) su odličan posao radili Kick Ass Torrents serveri, međutim sada su ugašeni.

Zato vam preporučujemo skidanje sa sledeća tri koja možete videti i na Slici 2:

 • 1337x,
 • TorrentFunk.com ili
 • LimeTorrents.
kako skinuti seriju preko torrentaSlika 2

Razlog zašto njih preporučujemo, jeste bezbednost. Iz ličnog iskustva smo zaključili da na ovim serverima najmanje iskaču popup prozori sa kojekakvim ponudama, odnosno najlakše možete izbeći prevare i klikbejt dugmiće i sadržaj koji vas može odvesti na neželjene sajtove i potencijalne “viruse”.

U nastavku ćemo objasniti kako se sa odabranog servera skida torrent fajl, koji kada se pokrene kroz vaš torrent klijent koji ste skinuli na početku procesa, otpočinje skidanje filmova, serije ili drugog fajla koji želite da skidate sa torenta.

#4 Odabir pravog download dugmeta na torrent sajtovima

Pripazite na različite dugmiće na kojima piše „download“, jer je samo jedan ispravan, dok drugi vode ka skidanju raznih promotivnih programa ili su link ka reklamama. Vi treba da potražite ili ispravno dugme koje kaže:

 • “DOWNLOAD TORRENT”, ili dugme koje kaže
 • “TORRENT” ili dugme koje kaže
 • “MAGNET DOWNLOAD” (Slika 3).
torrent server - 1337xSlika 3

Kliktanje na Magnet Download znači da će torrent fajl putem kog ćete skinuti serije, početi da se skida i automatski će pronaći vaš Micro Torrent program. Kliknite na “Open link” ili koju god potvrdnu opciju Vam računar nudi kada Vas pita d li želite da se povežete na Micro Torrent.

Nakon toga, Micro Torrent program će se uključiti i automatski će povući željene fajlove (film, film sa prevodom na engleskom jeziku, serija, cela sezona serije, epizode serije, muzičkog albuma itd.).

Odaberite folder u kom želite da vam se fajlovi sačuvaju (tamo gde imate dovoljno prostora na vašem računaru), zatim sačekajte da se fajlovi u desnom box-u učitaju i potvrdite ih (možete ih otštiklirati ako nešto želite da preskočite) i pritisnite na “Ok”, kao što pokazuje Slika 4.

Skidanje filmova preko torrentaSlika 4#4.1. Kako izabrati pravo download dugme

Pravo Download dugme za Torrent fajl obično:

 1. Se nalazi na sredini stranice, ili na logično postavljenom mestu,
 2. Deluje najprirodnije i najusklađenije sa dizajnom sajta,
 3. Nalazi se na delu stranice sa drugim važnim informacijama o fajlu, a ne tek negde sa strane;
#4.2. Šta ako pogrešim dugme, ili mi iskoči neki reklamni prozor prilikom klika na pravo dugme

Bez brige, ovo se može dogoditi. Samo je potrebno da staleženo ugasite neželjene popup prozore na “X” dugme u ćošku. Ukoliko Vam traže dvostepenu potvrdu gašenja prozora, gde vas pozivaju da ipak nešto skinete pre nego što se prozor isključi, vi odbijte tu opciju, i potom kliknite na dugme koje gasi taj prozor (ponovo dugme “X”, ili dugmići sa rečima kao što su: “cancel”, “decline”, “leave” i slično).

#5 Vreme za skidanje filmova, serija i drugih fajlova

Vreme skidanja može varirati od brzine vašeg interneta, pomenutog broja seed-era, ali i veličine fajla koji skidate. Kako se fajl bude skidao, tako će automatski istovremeno biti upload-ovan drugim korisnicima, koji na isti način sada fajl preuzimaju od vas, a sve to možete pratiti pokazateljem brzine kojom se fajl skida (download) odnosno kači (upload). Ovo prikazuje Slika 5.

Šta je Torrent - seed-eri i leech-eriSlika 5#6 Finale – kako prekiniti download torrenta

Nakon što je fajl skinut, kao indikator završenog skidanja stajaće 100%, nakon čega program možete ugasiti, a na vama je da li ćete, kao na slici, fajl prestati („stop“) da šerujete drugima ili ne. Nikada nije na odmet malo solidarnosti, jer ipak, neko je omogućio i vama da taj fajl skinete! (Slika 6)

Kako skinuti film preko torrenta - gašenjeSlika 6

Mislimo da je sada naš odgovor na pitanje kako skinuti film preko torrenta, kao i omiljenu seriju, više nego potpun. Kao što vidite u pitanju je vrlo jednostavan proces koji mnogo toga olakšava i omogućava veći užitak za gledanje i download filmova i serija.

Ukoliko imate nekakve nedoumice i pitanja, osetite se slobodnim da nas pitate ovde, a do tada pravac po kokice, piće i spremite se za gledanje omiljenih sadržaja na način na koji vi želite!

Admin Nov 13 '17 · Komentara: 2 · Tagovi: skidanje filmova, filmovi, serije, torrent
Admin

Bitcoin je u poslednje vreme, naročito nakon učestalih ransomware napada, dospeo u centar pažnje. Mada je dosta ljudi čulo za njega i dalje nisu sigurni šta predstavlja.

Nastanak bitcoina

Bitcoin je odavno na tržištu. Pojavio se 2009. godine kao otvoreni softver, a izumeo ga je nepoznati programer ili grupa pogramera pod imenom Satoshi Nakamoto. Bitcoin predstavlja kriptovalutu i digitalni sistem plaćanja. Kriptovaluta je digitalno srednstvo dizajnirano da radi kao sredstvo razmene koristeći kriptografiju radi osiguravanja transakcije i kontrole stvaranja dodatnih jedinica valute. Kriptovalute se klasifikuju kao podgrupa digitalnih valuta i virtuelnih valuta.

Kako predstavlja digitalnu valutu, fizički se ne može posedovati. Iako to uliva nesigurnost, prednost bitcoina je ta što je nezavisan od institucija koje kontrolišu svetsku makroekonomiju. Kriptografija zamenjuje tradicionalne sisteme garancija vrednosti i bezbednosti koje pružaju centralne banke.

Još jedna od najznačajnijih karakteristika je ta da ne postoji ikakav institucionalni sistem upravljanja bitcoinom, što ovu kritpovalutu stavlja na mesto savršenog decentralizovanog sistema, gde ne postoji pojedinac, grupa niti organ koji može direktno uticati na njenu vrednost.

Prvobitna namena ove valute bila je da se olakša protok novca bez provizije, što je bitcoin vremenom pokazao svojom funkcijom, prožimajući ovu karakteristiku štednje do multinacionalnih kompanija i međunarodnih transfera.

Uzimajući u obzir visoke provizije koje zaračunavaju banke u lancu plaćanja i poredeći ih sa besplatnin transakcijama Blockchain tehnologije, jasno je da će se u budućnosti povećati svest o bitcoinu, a samim tim i obim njegovog korišćenja za ove vrste plaćanja.

Pojmovi vezani za bitcoin

Blockchain predstavlja svojevrsnu javnu knjigu koja beleži bitcoin transakcije. To se ostvaruje bez kontrole nekog centralnog autoriteta – održavanje blokova obavlja mreža komunikacionih čvorova koji pokreću bitcoin softver.

Transakcije su definisane pomoću programskog jezika nalik Forthu (karakteristike uključuju strukturno programiranje, refleksiju, konkatenativno programiranje i proširivost) i moraju imati jedan ili više ulaza. Takođe, svaka transakcija mora nositi digitalni potpis svakog vlasničkog ulaza.

Mining je evidenciona služba. Pomoću nje blockchain ostaje konzistentan, potpun i nepromenljiv, tako što se više puta proverava i prikupljaju se nove grupe transakcije pod nazivom blok.

Novčanik čuva informacije potrebne za transakcije bitcoina. Jedan od opisa je u da „čuva digitalne akreditive za korisničke bitcoin fondacije i omogućava njihovo trošenje“.

Vrednost bitcoina

Korisnici prave, razmenjuju i sami kreiraju vrednost valute koja vremenom varira na bitcoin berzi. Bitcoin je prešao put od nulte vrednosti koju je imao na osnivanju do 2 300 dolara koliko vredi danas.

Među najupečatljivijim razultatima fazne tranzicije, iako je prolazio kroz različita iskušenja, predstavlja rast tokom sedam uzastopnih godina, što do sada nije imala nijedna druga kripto valuta. Sve kratkoročne gubitke je uspeo da nadoknadi u svega nekoliko nedelja.

Admin Nov 26 '17 · Komentara: 2 · Tagovi: bitcoin, btc
Admin

NAJMRAČNIJE TAJNE VATIKANA KOJE NE MOŽETE NI ZAMISLITI: Veza sa Nimrodom i Anunakijima

Vatikan je srce katoličke crkve, a papa je šef crkve i vrhovni „spiritualni“ vođa svih katolika na svetu. Ipak, Vatikan krije neke od najmračnijih tajni koje ne možete ni zamisliti.

SEDES SACRORUM – ETIMOLOGIJA

Sedes sacrorum iliti Sveta stolica predstavlja grb države Vatikan.

„Rimski kult“ (grupa krvožednih satanista iz senke umešana u žrtvovanje dece i paljenje ljudi) koji kontroliše katoličku crkvu tvrdi da je prva osoba koja je upotrebila koncept Svete stolice bio Sveti Petar.

To je, naravno, nemoguće, pošto etimologija reči „Sedes“ i značenje koje joj se pripisuje nisu postojali do sto godina nakon usmrćivanja Svetog Petra u 70. godini nove ere za vreme opsade Jerusalima.

Još od 1. veka pre nove ere, visoki sveštenici poznati kao „Pontifi“ – nasledna funkcija koju je kontrolisala šačica drevnih porodica – uveli su drevnu titulu Pontifeks maksimus po ugledu na rimske careve kulta Magna Mater.

Pošto su ljubomorno čuvale pagansko nasleđe i pravo za žrtvovanje ljudi svojim demonskim bogovima, svešteničke porodice su proterane iz Rima više od jedanput uz zatvaranje Vatikanskog hrama.

Međutim, tokom burnih perioda u rimskoj istoriji nakon raspada Rimskog carstva, paganski visoki sveštenici su preuzeli ulogu lidera zajednice u Rimu i tokom više od jednog perioda su se otvoreno vraćali svojim paganskim praksama žrtvovanja dece, kanibalizmu i obožavanju demona.

Pod papom Inokentijem VIII, uloga inkvizicije i inkvizitora se promenila i oni su ostvarili legalan spiritualni autoritet u raščišćavanju „jeretika“.

Oko 1483. godine, Tomas de Torkemada je imenovan za inkvizitora Aragona, Valensije i Katalonije. Njegovi mučioci i specijalna vojska su blagosloveni time što su postali zakleti članovi najvišeg svetog reda Rimskog kulta – SS ili Vitezova Sedes Sacrorum-a.

Ovi vitezovi, koji su predstavljali primarni vojni red rimokatoličke crkve, dobili su pravno naređenje rimskog pontifa u ime glavne crkve da vode stalnu svetu inkviziciju protiv svih „jeretika“, uključujući ubistva, mučenje i zaštitu Svete rimokatoličke crkve, ali i direktno predstavljanje interesa Svete stolice (Sedes Sacrorum – SS).

Kao spiritualni red rimokatoličke crkve, SS je dobio neverovatni blagoslov rimokatoličke crkve i oprost svih smrtnih grehova (što je značilo da mogu da odu u raj), što je bilo značajno kako bi red mogao da izvršava svoja naređenja.

Drugim rečima, vojska velikog inkvizitora Tomasa de Torkemade bila je prvi religiozni vojni red koji je dobio „imunitet“ od pape bez obzira na mučenje, teror i zlo koje je sejala.

Poslednje otvorene satanske ritualne žrtve Svete inkvizicije odvile su se početkom 19. veka. Do početka 20. veka, bilo je manje od par stotina SS vojnika u Svetoj inkviziciji.

Međutim, kada je Hajnrih Himler 1929. godine dospeo na čelo nacističke partije u Nemačkoj, formirana je nova nacistička SS (Vitezovi Sedes Sacrorum-a) vojska sa oko nekoliko stotina hiljada ljudi do 1939. godine koja je izvela najveću inkviziciju koju je ikad izvršio Rimski kult, ubivši preko 18 miliona nevinih ljudi, spaljivajući ih žive u pećima u Rusiji i Poljskoj.

Nemački SS je rasformiran na kraju Drugog svetskog rata, a rimski svitak SS-a je predat SS-u SAD (Secret Service – Tajna služba) do 1945. godine. SS SAD je zvanično kreiran kao vojna/spiritualna sila nakon ubistva predsednika Vilijama MekKinlija 1901. godine.

SKRIVENI KOD SS-A

Karakteristično za grb SS-a i grb papa Franje jeste papska mitra u centru, odevni predmet za glavu koji su nosili kardinali, pape i sveštenici još pre 4.500 godina.

Mitra sa strane izgleda kao riblja glava otvorenih usta i upravo to i predstavlja. Ona se odnosi na obožavanje ribljeg „boga“ koji je došao iz vode i doneo veliko znanje ljudima. „Hrišćanski“ riblji logo predstavlja „boga“ Dagona.

„Dagon ili Oan je bio riblji bog koji je ljudima doneo veliko znanje. On ih je naučio kako da sagrade gradove. Takođe ih je naučio matematičkim i geometrijskim zakonima.

On bi se po noći vraćao u more da tamo provede noć pošto je bio vodozemac. Imao je glavu čoveka, prekrivenu glavom ribe, telo čoveka, ali je bio prekriven krljuštima i imao je rep poput ribe“ – Beros.

Prema navodima „Izgubljene knjige Enkija“, riblji „bog“ je u stvari bio Ea (poznat kasnije kao Enki), koji se svojim svemirskim brodom spustio na vodu, a zatim uspostavio prvo naselje Anunakija na Zemlji (Enki je verovatno nosio svemirsko odelo ili je oslikan u neljudskom obliku). On je to naselje nazvao Edin (biblijski Eden – Rajski vrt), što je značilo „Dom Bogova“.

U Edinu je uspostavljen grad Eridu, što je značilo „dom iz daleka“. To ime se kasnije promenilo u različita imena u drugim kulturama, Erde na nemačkom, Erc na kurdskom, Erec na hebrejskom i Erde na srednjeengleskom. To znači da se naša planeta i danas na engleskom naziva „dom iz daleka“.

Osnivač ove religije bio je Nimrod – kralj Šinara i praunuk Noja/Ziusudre, koji je bio Enkijev sin – te otud „kraljevska“ krv Anunakija. Mnoge današnje „kraljevske“ loze su potomci Nimroda.

Ključevi koji se uočavaju na oba logoa i način na koji su postavljeni, odnose se na marljivo čuvanu tajnu. U simbolizmu, ključ predstavlja zaključano znanje iili čuvanu tajnu. Ali kakve je tajne Vatikan čuvao? Način na koji su ključevi postavljeni je samo mali trag, nedokučiv običnim ljudima.

Srećom, skriveni kod Vatikana je razbio pisac i istraživač Vejn Heršel, koji je zasnovao svoje istraživanje na zagonetki pronađenoj u rukopisima „Ključa Solomona“.

Ključ Solomona rešava misteriju koja se krije iza sazvežđa „bogova“, konkretno Orionovog pojasa i Plejada, dva sazvežđa koja su sve napredne civilizacije smatrale domom bogova.

Daljim dešifrovanjem tajni SS-a dolazi se do krsta, koji verovatno predstavlja krst koji formiraju zvezde u sazvežđu Oriona. Druga teorija navodi da krst predstavlja još jedan od njihovih domova, Nibiru (u bukvalnom značenju, planeta ukrštanja).

Običnim ljudima, krst predstavlja omaž Isusu Hristu i njegovoj velikoj žrtvi, ali kao što sada možete zaključiti, krst se pojavio oko milenijum pre raspeća Hrista.

Na grbu papa Franje takođe se mogu uočiti sunce, osmokraka zvezda i šišarka.

Sunce verovatno predstavlja zvezdu bogova.

Osmokraka zvezda predstavlja Melhisedeka, kralja Salema i sveštenika „najviših bogova“. Neki teolozi su pretpostavili da je to Šem, sin Noja/Ziusudre i Nimrodov deda. Melhisedek se među masonima povezuje sa visokim stepenom sveštenstva (visokim nivoom masona).

Šišarka je simbol epifize, koja je još poznata i kao treće oko i egipatsko oko Horusa.

Sama žlezda neverovatno podseća na šišarku, koja se pominje kao simbol vrhovnog znanja u mnogim drevnim kulturama (vavilonska i egipatska kultura) a Rimski kult (tajno društvo koje kontroliše Vatikan) ga veoma poštuje. U unutrašnjem dvorištu Vatikana nalazi se džinovska statua šišarke.

Da zaključimo, Vatikan nije mesto ljubavi i mira kao što običan svet misli. To je mesto mračnih rituala i velike tajnosti.

Njegova svrha je da zarobi ljudsku vrstu kroz indoktrinaciju, strah i kontrolu.

Upravo zato što se ljudi plaše onoga što ne mogu da razumeju, uticaj Vatikana i katoličke crkve je mnogo veći nego uticaj vojske, tiranina ili vlasti.

Vatikan je ujedno i najveća finansijska sila na Zemlji i nastaviće da širi svoj uticaj dok god ljudska vrsta to bude dozvoljavala.

Admin Dec 10 '17 · Komentara: 1 · Tagovi: vatikan, tajne
oglas
Google ovo