Loading...
sr

adminblog


Šefovi FBI-a, CIA-e, NSA-ja i još tri američke obaveštajne agencije upozorili su Amerikance da ne kupuju Huawei pametne telefone ili neke druge Huawei proizvode i usluge. Svi su izrazili zabrinutost da bliske veze sa kineskom vladom znače da postoji rizik od zlonamernog pristupa i krađe podataka.Dali su upozorenje na saslušanju senatskog obaveštajnog odbora na Capitol Hillu ...
CNBC izveštava da su se fokusirali na rizike korišćenja komercijalnih mrežnih proizvoda iz Huawei i ZTE, ali je takođe upozorio potrošače.
Svih šest indikatora ne bi preporučilo privatnim građanima da koriste proizvode od kineskih kompanija."Mi smo duboko zabrinuti zbog rizika da dozvolimo bilo kojoj kompaniji ili entitetu da se pridržava stranim vladama koje ne dele naše vrednosti kako bi stekli poziciju moći unutar naših telekomunikacionih mreža", izjavio je direktor FBI-a Chris Wray.
"To obezbeđuje kapacitet da vrši pritisak ili kontrolu nad našom telekomunikacionom infrastrukturom,Rekao je Wray. "Obezbeđuje kapacitet da zlonamerno modifikuje ili ukrade informacije. I to pruža kapacitet da sprovede neotkrivenu špijunažu. "


U decembru su kružile glasine o tome kako je Huawei bio blizu potpisivanja ugovora sa kompanijom AT & T za prodaju Mate 10 Pro, pre nego što je kineska kompanija potvrdila da će prodaja američkih operatera početi uskoro, sa punim detaljima koji će biti objavljeni na CES-u. U to doba očekuje se da će objaviti partnerstva sa AT & T i Verizon.
Kako god,AT & T je nekoliko dana otkazao ugovor sa CES-om, a Verizon je kasnije uradio isto. U oba slučaja, rečeno je da je vladin pritisak iza okreta.
Huawei poriče sve rizike i krivi vladinu zaveru radi frustriranja poslovnih ambicija.
Huawei je svestan čitavog broja američkih kompanija.Vladine aktivnosti su naizgled bile usmerene na sprečavanje Huawei-ovog poslovanja na američkom tržištu. Huawei veruju vlade i kupci u 170 zemalja širom sveta i ne predstavljaju veći rizik od cyber-sigurnosti od bilo kog drugog proizvođača IKT-a, deleci kako imamo zajedničke svetske lance snabdevanja i proizvodne mogućnosti.Posvećeni smo otvorenosti i transparentnosti u svemu što radimo.
Međutim, kompanija nije baš pomogla njegovu verodostojnost nakon što je zatražila više od 100 lažnih pregleda Mate 10 Proa.


Uprkos mudroj kupovini ATI-ove divizije Radeon grafičke kartice i neke zanimljive diverzifikacije na APU tržištu, AMD je već više od deset godina bio iza na tržištu lidera Intel-a. Međutim, od novijeg vremena stvari su se zakuvale: Ryzenova serija procesora kompanije je bona fide pogodila i kritike i potrošače.Da li je sada vreme za investiranje u nadogradnju za vaš CPU i eventualno kompatibilnu matičnu ploču koja ide s njim?


Kratak odgovor: Da. AMD-ovi napredni koraci sa najnovijim CPU modelima čine ih vrednim novca za nadogradnju, posebno ako ih možete upariti sa postojećim komponentama. High-end linije Ryzen i Threadripper se dobro slažu sa Intelom po ceni i dostupnosti, a novi kombinovani čipovi kompanije Ryzen-Vega APU čine odlične izbore za štedljive mašine koje još uvijek imaju iznenađujuće fleksibilne mogućnosti igranja.


Ryzen i Threadripper daju odlične performanse


Ryzenova klasa procesora pokrenuta je prošle godine na AM4 socket-u, koja se pojavila tek u septembru 2016. godine. Trenutno je na liniji samo devet CPU-a, dva na početnom nivou Ryzen 3, grane, četiri u sredini, linija Ryzen 5 i tri u visokokvalitetnom Ryzen 7.(Dva nova modela APU-a su markirana "Ryzen sa Vega" od strane AMD-a, ali dole imaju svoj vlastiti odeljak.)


Na sličnim poenima i tržišnim segmentima, Ryzen zatvara prazninu s Intelovim Core procesorima. Sadašnji top-of-the-line model, Ryzen 7 1800X, ne može sasvim dovoljno pobediti nad inteligentnim Core i7-7700K. Međutim, sa osam procesorskih jezgara Intelovim četiri, to je naročito bolje u multitaskingu,performanse zadataka nisu tako daleko iza toga (kao što su neki od prethodnih AMD dizajna bili na žalost).
AMD je takođe predstavio svoje najnovije čipove Ryzen Threadripper-a, ultra-high-end dizajn koji bi trebalo da se nadmeću sa najboljima koje Intel nudi. Na raspolaganju su tri modela u verzijama od 8, 12 i 16 jezgara, po ceni od oko 500-1000 dolara. Što se tiče performansi, oni se takmiče sa Intelovom X-serijom na različitim nivoima,Ali budite svesni, Threadripper procesori koriste novi sTR4 utičnicu, za razliku od manje skupog Ryzen modela.


Pokušavate da napravite potpuno gejmerski PC računar na nivou od 2000 dolara i uštedite malo novca na procesoru i matičnoj ploči može izgledati kao konfliktni cilj, ali čipovi Threadripper-a izgleda to omogućavaju. Mi smo izlaz iz velike nadgradnje platforme, pa je sada dobro vreme za kupovinu.


Ryzen APU-ovi za igre najbolji izbor za uloženi novac
AMD-ova serija "Accelerated Processing Unit" ili "APU" nudi CPU sa integrisanim GPU-om koji može da obradi moćnije i zahtevnije igre i medijske aplikacije koje samo CPU koristi. Većina CPU-a (uključujući samostalni dizajn od AMD-a i Intel-a) nude bar neke oblike integrisane grafike,ali AMD-ov APU dizajn ide mnogo više. Najnovija APU serija, koja zbunjujuće takođe dobija "Ryzen" brendiranje "sa integrisanom Vega grafikom", predstavlja korak ispred svojih prethodnika.


Ryzen 5 2400G i Ryzen 3 2200G čipovi su četvorojezgarni procesori sa integrisanim 11-jezgarnim i 8-jezgarnim grafičkim procesorima, koristeći AM4 utičnicu koja je povoljna za budžet. Oni se takmiče u ponudi od mid-range od Intel-ovih i5 i i3 linija, i od 169 dolara i 99 dolara, nudeći primamljive cene.Ali ono što je stvarno impresivno jeste da ovakvi dizajn čipova može postići ugledne performanse iz nekih AAA 3D ​​PC igara, bez potrebe za diskretnom grafičkom karticom.
Prema ranijim testiranjima od AnandTech-a, novi Ryzen-Vega čipovi mogu isporučiti igračke framerate na približno trostruki nivo performansi sličnog Intel čipa. Kombinovana arhitektura može se čak takmičiti sa nekim diskretnim grafičkim karticama na niskom nivou, u dometu NVIDIA GT XX30 serije.Uzimajući u obzir da dobijete sve to za $ 100-170, kada bi za Intel konfiguraciju bilo potrebno najmanje 250 USD kombinovane CPU i GPU investicije za isti nivo snage, to je atraktivan predlog za izgradnju računara za kućni bioskop.Novi Ryzen-Vega APU čipovi pružaju dobre performanse na manje zahtevnim PC igricama poput Rocket lige, čak i bez namenske grafičke kartice.


Sada, novi čipovi Ryzen-Vega neće uskoro zameniti prave igračke računare. Oni mogu da rešavaju igre, kao što su Rocket League, Overwatch i League of Legends sa lakoćom.Međutim, integrisana grafika će i dalje pasti znatno ispod 30 frejmova na sekundarnom nivou na zahtevnijim i manje optimizovanim igrama kao što su Battlefields Grand Theft Auto 5, DOOM ili PlayerUnknown. Ali, za nekog ko želi malo dodatnog gaminga da bi se zadržao na  budžetskoj konfiguraciji, Ryzen 5 2400G i Ryzen 3 2200G nude fantastične vrednosti.I ništa vas ne sprečava da ubacite konvencionalnu grafičku karticu kasnije u slot PCI-Express AM4 matične ploče ako želite pristup zahtevnijim igrama.


AM4 utičnica će verovatno biti prilično dugo prisutna
Možda kao neželjeni efekat tržišne pozicije fokusirane na budžet, AMD-ovi dizajn soketa (i matične ploče koje se oslanjaju na njih) trajale su duže od svojih partnera Intel-a. AM3 + socket je prvi put predstavljen još u 2011. godini,i bio je kompatibilan sa prethodnom generacijom AMD čipova, pored toga što je kompatibilan sa AM3 dizajnom. Slučaj FM2 +, koji se koristi sa starijim integrisanim APU dizajnom, imao je sličan životni vek.
U tom slučaju, razumno je pretpostaviti da će se AM4 socket koji se izdaje za porodicu Ryzen takođe koristiti za predstojeće "Zen" čipove, a opcije za nadogradnju nastavljaju se najmanje četiri godine i eventualno više. To znači da je odlično vreme za investiranje u high-end AM4 matičnu ploču,sigurno u saznanju da ćete moći zameniti za moćniji Zen procesor.
AM4 socket podržava DDR4 memoriju, najbržu i najnoviju dostupnu u 2017. godini, ali bi mogla biti u nepovoljnom položaju sledeće godine kada se standard DDR5 finalizira.AM4 matična ploča verovatno će imati koristi od nadogradnje procesora nego što bi to bilo u bržem RAM-u u svakom slučaju. Novi Threadripper-ekskluzivni socket sTR4 podržava DDR4 memoriju.

Besplatan uslužni program KingoRoot čini ga sjajnim da preuzme potpunu kontrolu nad bilo kojim Android smart telefonom. Evo kako ga koristiti.
nexus-5-developer-7447.jpgTapni za Developer mode u Androidu 4.4.

Rooting je Android ekvivalent jailbreaking-a, sredstvo za otključavanje operativnog sistema tako da možete instalirati neodobrene aplikacije, izbrisati neželjene nadogradnje, ažurirati operativni sistem, zameniti firmver, overclockovati procesor, prilagoditi bilo šta i tako dalje.


Naravno, za prosečnog korisnika, ovo zvuči kao - i može biti - zastrašujući proces.

Na kraju krajeva, "root" u osnovnom softveru pametnog telefona može izgledati kao recept za katastrofu. Jedan pogrešan potez i mogli biste završiti sa uništenim uređajem.


Srećom, tu je pomoć koja čini root-ovanje jednim klikom: KingoRoot. Besplatno je i radi - mada ne sa svim uređajima.

Prvobitno sam testirao Kingo na Asus Nexus 7; proces se pokazao brzo i jednostavno. Nedavno sam ga koristio za korenovanje OnePlus One-a, a ovog puta je bilo još lakše - jer je aplikacija izvršila sav posao.


Međutim, nisam mogao dobiti pomoć za rad na Samsung Galaxy S6. Vaš uređaj se može razlikovati, naravno,

i definitivno preporučujem da proverite listu kompatibilnosti pre nego što nastavite. (Čak i ako vaš uređaj nije na njemu, uslužni program može raditi s njim.) Evo kako započeti.


Verzija aplikacije

Najlakši način korišćenja KingoRoot-a je instalacija verzije aplikacije koja bukvalno vrši root proces sa samo jednim dodirom.


Zapravo,

jedini složeni deo je zapravo dobivanje te aplikacije na Android uređaj. To je zato što nije dostupno u Google Play Store-u; umesto toga, morate preuzeti KingoRoot APK i ručno instalirati.


kingoroot-android-with-border.jpg

Idealno je da ćete samo usmeriti mobilni uređaj na KingoRoot Android stranicu i preuzeti ga direktno. Ako to ne funkcioniše iz nekog razloga, ili radite sa vašeg računara, preuzmite APK i pošaljite e-poštu sebi kao prilogu. Zatim, na svom uređaju otvorite tu e-poštu i preuzmite taj prilog.


Međutim,

moraćete da budete sigurni da je vaš uređaj podešen da dozvoli aplikacijama iz nepoznatih izvora. U većini verzija Android-a, to ide ovako: Head to Settings, kucnite Security, pomičite nadole do Unknown Sources i prebacite prekidač u položaj na uključeno.


Sada možete instalirati KingoRoot. Zatim pokrenite aplikaciju, kucnite na One Click Root i prevucite prste. Ako sve ide dobro,

vaš uređaj bi trebalo da bude root-ovan za oko 60 sekundi. (Na prethodno pomenutom Galaxy S6 procesu je to učinio na 90 posto, onda se telefon srušio i ponovo pokrenuo. Na sreću, nema štete.)


Desktop verzija

Kingo-ove stranice podrške su predložile da bih možda imao sreće sa Galaxy S6-om, ako sam pokušao verziju KingaRoot operativnog sistema Windows. Evo tog procesa:


kingo-root-no-adware.jpg

Nema adware-a! Ostavite ovo polje bez nadzora i obavezno kliknite na opciju Odbaci tokom instalacije.


Screenshot 

Korak 1: Preuzmite i instalirajte KingoRoot za Windows, obavezno ostavite praznu opciju "Instaliranje Yahoo Chromium pretraživača", a zatim kliknite na opciju "Odbaci" da biste sprečili bilo kakav drugi upad u program.

 Korak 2: Omogućite USB   debugging režim na vašem   telefonu. Ako ima Android 4.0   ili 4.1, dodirnite Settings,   Developer Options, a zatim   označite polje za "USB   debugging." (Možda ćete morati da pređete na "Opcije   programera" na On pre nego   što to možete uraditi.) U   Android 4.2 dodirnite Settings,   About Phone, Developer   Options, a zatim označite   debugovanje USB-a.

"Zatim dodirnite OK da odobrite promenu postavki.


android-enable-usb-debugging.jpg

U Androidu 4.3 i novijim (uključujući i 5.0, iako se ovo odnosi i na neke verzije od 4.2), dodirnite Podešavanja, O telefonu, a zatim pomičite nadole do broja za izgradnju. Dodirnite to sedam puta, u kojem trenutku biste trebali videti poruku: "Sada ste programer!"


Uz to, dodirnite Podešavanja, O telefonu, Opcije programera, a zatim označite debugovanje USB-a.

"Zatim dodirnite OK da odobrite promenu postavki.


Korak 3: Pokrenite Android Root na računaru, a zatim povežite svoj telefon preko USB sink kablom. Posle trenutka, trebalo bi da pokaže povezanost sa uređajem. Na ekranu vašeg uređaja može se prikazati "Dozvoli otklanjanje USB-a?". Označite "Uvek dozvolite sa ovog računara", a zatim dodirnite OK.


kingo-root-start.jpg

Korak 4: Kliknite na Root, a zatim sedite i čekajte dok  radi. Nakon nekoliko minuta, moj Galaxy S6 je dobio 70 posto, a onda se telefon ponovo srušio i ponovo pokrenuo. Opet, vaš napredak može (i najverovatnije će se) razlikovati.


A to je sve do toga. Ako odlučite da želite da promenite proces, samo pokrenite Android Root,

povežite telefon, a zatim kliknite na dugme Ukloni root. (Isto važi za verziju aplikacije, više ili manje.)


Windows programi na androidu;

Wine 3.0 vam omogućava da pokrećete programe za Windows na AndroiduWine (poznato i kao Wine Is Not Emulator) je popularan softver koji omogućava ljudima da pokreću Windows programe na drugim operativnim sistemima, posebno Linux i macOS, a sada je dostupan i za Android.
CodeWeavers, kompanija iza Wine, objavila je komercijalnu verziju Wine za Android, nazvana CrossOver 2016. godine.
Kako god,ostala je u ranoj alfinističkoj fazi testiranja i nikada nije bila puštena u potpunosti.
Međutim, Wine 3.0 je sada dostupan i može se instalirati preko APK datoteke na Android sistemima, uz aplikaciju koja pokreće ekran na celom ekranu Windowsa - uključujući meni Start - kada se aplikacija otvori.
Zapamtite, to nije emulatorAPK datoteka,koji se može preuzeti sa Wine HQ veb lokacije, mora biti instaliran kao nepoznat izvor, umesto da ga dobijete iz Google Play Store-a. Pogledajte naš vodič kako instalirati APK datoteke za više informacija o tome kako to raditi.
U ovom trenutku aplikacija podržava audio i osnovnu grafiku, ali ne i Direct3D, što mnogi programi, posebno igre,treba da koriste. Međutim, nadamo se da će Direct3D 10 i 11 podrška kasnije doći ove godine.
Dakle, Wine na Androidu je malo ograničen u ovom trenutku, ali je još u razvoju. Kako želim da vas podsetim, Vino nije emulator, već sloj kompatibilnosti,tako da za najbolje rezultate želite koristiti Android uređaj sa x86 Intel procesorom (kao što je tablet ili Chromebook).
Ako vaš Android uređaj koristi ARM procesor (pre svega svi pametni telefoni), onda Wine koristi emulator otvorenog koda QEMU.
Ovo dodaje sloj složenosti,ali za sada je impresivan poduhvat da se Windows programi pokreću na Android uređajima, a korisnici mogu očekivati ​​buduće verzije koje dodaju nove funkcije i poboljšanja.Kako pokrenuti Windows softver na ChromebookuChromebook obično ne koristi Windows softver - to je najbolja i najgora stvar u vezi sa njima. Ne trebate antivirusni ili drugi Windows otpad ... ali takođe ne možete instalirati Photoshop, punu verziju Microsoft Office-a ili druge Windows desktop aplikacije.
Na sreću,postoje načini da koristite Windows desktop programe na Chromebook-u: bilo da ih pokrećete daljinski na postojećem Windows sistemu, kroz različite Android rešenja, ili da se zaglavite u režimu za razvoj i da ih pokrenete na samom Chromebooku.


Koristite CrossOver za Android

Ako koristite Chromebook koji podržava Android aplikacije, Android aplikacija koja se zove CrossOver će vam omogućiti da pokrenete programe Windows zajedno sa Chrome aplikacijama. Još uvek je beta, ali rano testiranje je pozitivno.


CrossOver radi slično kao Wine. Kada otvorite aplikaciju, možete pretraživati ​​određeni Windows softver i proći ćete kroz instalaciju. Ona će potražiti odgovarajuće instalacijske datoteke i čak ih u većini slučajeva preuzeti i za vas. Prilično je jednostavno koristiti.


  

Jednom kada je aplikacija instalirana, možete ga pokrenuti zajedno sa Chrome aplikacijama kao da su izvorne. Po mom iskustvu sa CrossOver-om, aplikacije su nepotpune - što se očekuje od aplikacije još uvek u beta verziji. I dalje pokazuje puno obećanja za budućnost Windows softvera na Chromebook-ima,

posebno ako vam je potreban samo jedan ili dva specifična programa.


oglas
Google ovo